U februaru mjesecu, tačnije 14-og februara održano je veče ruske poezije, proze i muzike u Zahumlju, gdje su učenici naše škole učestvovali i pokazali šta znaju, mogu i umiju, kao i šta su naučili na časovima vannastavnih aktivnosti.

Te večeri učenici (Milica Minić, Sara Drinčić, Jana Bjelica, Đina Dubljević, Tijana Vujović, Andrea Jaredić, Milivoje ĐuroviĆ, Jovana Purović) su govorili stihove Simonova, Jesenjina, Puškina i čitali odlomke iz "Rata i mira" i "Ane Karenjine" uz muzičku pratnju klavira,violine i gitare. Poseban ugođaj su dali učenici koji su pjevali ruske pjesme "U polju je breza stajala" u izvođenju Milice Radovanović i "Bratski grobovi" od V. Visockog u izvođenju Nemanje Popovića. Na ovoj večeri učešće je imao i bivši učenik gimnazije Luka Cicmil koji je izveo svoju autorsku pjesmu "Irina".
Takođe učenici naše škole učestvovali su na večeri poezije i muzike ruskog, italijanskog, francuskog, engleskog i latinskog jezika u muzičkoj školi "Dara čokorilo” 26-og aprila. Stihove i pjesme posvećene ljubavi su govorili i pjevali: Tijana Vujović, Jana Bjelica, Sara Vučić, Mirjana Bijelović, Milica Minić, Tijana Mićković, Nađa Marković i bivsi učenik gimnazije, a sadašnji učenik muzičke škole Filip Vučić.