Maturska ekskurzija za školsku 2015/16 god. realizovana je u periodu od 11.09.-20.09.2015.god. u organizaciji Turističke agencije “Galileo” iz Podgorice po maršuti Italija-Španija-Francuska koju su izabrali učenici IV razreda na početku kalendarske godine.

Prema planu organizatora učenici su imali 6 noćenja (dva na bazi polupansiona a četiri na bazi punog pansiona) I to dva u italijanska grada; Lido di Jesolo I San Remo, a četiri u španskom ljetovalištu Ljoret de Mar koje se nalazi 70km od Barselone. Na ekskurziju je otišlo 212 učenika, devet profesora direktor i pomoćnik direktora, sa četiri autobusa Lalatović prevoza u pratnji četiri licencirana vodiča I jednim predstavnikom agencije.

Učenici su za vrijeme boravka na ekskurziji obišli neke od najljepših i najposjećenijih gradova Evrope-Veneciju (obišli Duždovu palate, Most uzdaha, Trg svetog Marka, Ponto Rialto), Barselonu (Gaudijevu Sagradu Familiju,Park Guelj, Gotsku četvrt, La Ramblu, magične fontane , brdo Monžuik, stadion Barselone Nou kamp, Dalijev muzej u Figuerasu, posjetili su Flamenko veče i mogli da se odmore u Ljoret de Maru. Vidjeli su Azurnu obalu, najposjećenije mondensko ljetovalište Nicu, Monte Karlo (obišli Kneževsku palatu i katedralu, vidjeli pistu na kojoj se vozi formula1) i Veronu, grad romantike (posjetli su Julijinu kuću i Arenu, drugu po veličini posle Rimskog koloseuma).