Dana, 4.decembra, naša škola je proslavljala praznik - Dan škole. Priređena je svečanost na kojoj je direktor škole poželio uspješan rad svim zaposlenima, a posebna pažnja, kao i uvijek, bila je usmjerena na učenika i njihova djela.

Tako je istim povodom Učenički parlament JU Gimnazija '' Stojan Cerović'' organizovao humanitarnu akciju kojom su usrećili dvije porodice u socijalnoj potrebi iz Nikšića. Juče su učenici sa profesoricama kupili namirnice i higijenske artikle, a predstavnici Učeničkog parlamenta su birali slatkiše koje svi vole. Kada su svega dosta kupili pošli su da kupe poklone za svakog člana porodica. Bilo je tu društvenih igara, garderobe, ukrasa za kosu za djevojcice, nakita za jelku. Ipak Nova Godina se bliži i lijepo je darivati.

Istog dana su sa profesorima i direktorom škole, u 12h poklone i pakete pomoći odnijeli porodicama. Radost koju su vidjeli na licima djece, a suzne oči pune zahvalnosti i sreće u očima roditelja, jasno su dale do znanja da treba nastaviti sa ovakvim radom, jer njihovo malo nekom znači i previše. Iskustvo koje su ovim djelom dobili je neprocjenjivo i ne može se opisati riječima.

Ovom prilikom UP Gimnazije '' Stojan Cerović'' poziva svoje vršnjake da češće čine humana djela i iniciraju akcije ovog tipa. Brinimo jedni o drugima, jer tako možemo život učiniti ljepšim"